Oświadczenie ustępującego prezesa Śląska

Piotr Waśniewski nie jest już prezesem zarządu WKS Śląsk Wrocław SA. W poniedziałek został odwołany ze stanowiska. W związku z tą sytuacją Waśniewski wystosował specjalne oświadczenie.

Artur Długosz

Oświadczenie Piotra Waśniewskieo:

Z dniem 23 września 2013 roku, po blisko pięciu latach pracy, dobiegła końca moja przygoda z piłkarskim Śląskiem Wrocław. Był to dla mnie wyjątkowy okres, z jednej strony naznaczony olbrzymimi sukcesami, z drugiej - wytężoną pracą w celu łagodzenia napięć pomiędzy właścicielami klubu, często przypominającą próby godzenia wody z ogniem. Efekty w postaci trzech medali mistrzostw Polski, zdobytych po kilku dekadach posuchy, świadczą o tym, że praca ta nie poszła na marne.

Piłka nożna na SportoweFakty.pl - nasz nowy profil na Facebooku! Tylko dla fanów futbolu! Kliknij i polub nas.

Dziękuję wszystkim osobom, które miałem szczęście poznać podczas pracy dla Śląska: zawodnikom, trenerom, sponsorom, pracownikom klubu. Dziękuję zwłaszcza dziesiątkom tysięcy kibiców WKS-u, którzy ze swoją drużyną byli przez ten czas na dobre i na złe. Mojemu następcy życzę powodzenia i powtórzenia sukcesów, jakie w ostatnich pięciu latach osiągał Śląsk Wrocław.

Piotr Waśniewski

Prezes Śląska Wrocław odwołany!