Ostrovia wydała oświadczenie. Jeśli wygra spór w sądzie z Michałem Widerą przekaże środki na cel charytatywny

Jak już informowaliśmy w środę włodarze ŻKS Ostrovia Ostrów Wielkopolski przelali na konto Michała Widery kwotę jakiej ten trener domaga się od drugoligowca za sezon 2013. Wydali także oświadczenie.

Dawid Bilski

Jego treść w oryginalnej wersji prezentujemy poniżej. Teraz ostrowski klub oczekuje przyznania licencji na udział w rozgrywkach Polskiej 2. Ligi Żużlowej w sezonie 2014.

Oświadczenie ŻKS Ostrovia

Za 33 dni rozpoczynamy nowy sezon żużlowy, uczestnictwo ŻKS Ostrovia w rozgrywkach ligowych stanęło pod znakiem zapytania w związku z pozwem ze strony byłego trenera o spłatę należności względem jego osoby oraz groźbą nieuzyskania przez nasz klub bezwarunkowej licencji na sezon 2014 w przypadku nierozwiązania tego sporu.

Cała sytuacja budzi w nas wielki niesmak i zażenowanie gdyż pamiętamy honorowy gest i słowa Pana Widery mówiące o zrzeczeniu się wynagrodzenia w związku z brakiem dobrych wyników sportowych oraz degradacją drużyny ŻKS Ostrovia, którą w sezonie 2013 Pan Widera prowadził.

Niestety bycie honorowym jest jednak mniej cenne niż rzeczone wynagrodzenie a pozwanie nas traktujemy jako próbę pozasportowej walki i formę rewanżu podrażnionych ambicji trenera z którego usług zrezygnowano.

Aby zakończyć całą sprawę zarząd ŻKS Ostrovia podjął w trosce o naszych kibiców decyzję o przekazania kwoty Panu M. Widerze i zapewnieniu naszemu klubowi bezwarunkowej licencji na sezon 2014.Mamy nadzieję że nasze działanie i decyzja znajdą poparcie naszych kibiców i odzwierciedlą postępowanie z przysłowiową klasą.

W dniu dzisiejszym ŻKS Ostrovia dokonał przelewu na konto M. Widery, pełnej żądanej kwoty jednak w przypadku pozytywnego dla ŻKS Ostrovia zakończenia sporu w sądzie zarządzamy przekazania przez Pana Widery tej kwoty na wybrany przez naszych kibiców Dom Dziecka lub Fundację Pomocy Dzieciom Niepełnosprawnym.

ŻKS Ostrovia przelał pieniądze Widerze

Jesteśmy na Facebooku. Dołącz do nas!

KUP BILET NA 2024 ORLEN FIM Speedway Grand Prix of Poland - Warsaw -->>