List otwarty Orła Łódź o meczach ŁKS

Zdjęcie okładkowe artykułu:

Piłkarze ŁKS Łódź mogą rozgrywać swoje mecze na stadionie przy ul. 6 Sierpnia. Obecnie z obiektu korzysta Orzeł Łódź. Władze klubu żużlowego są zaniepokojone tymi doniesieniami.

Orzeł wystosował list otwarty podpisany przez prezesa Janusza Ślączkę. List otwarty Orła Łódź:

Jesteśmy nie tylko zaniepokojeni, ale także bardzo zdziwieni tymi doniesieniami. Nikt z władz Łódzkiego Związku Piłki Nożnej nie rozmawiał z nami na ten temat, a to my jesteśmy teraz gospodarzem tego obiektu, który miasto - na podstawie stosownej umowy - oddało nam w użyczenie. Dobre obyczaje nakazywałyby jeśli nie konsultować podobne zamiary z nami, to chociaż uprzedzić nas o tego rodzaju planach. Dlatego w imieniu Zarządu KŻ Orzeł Łódź chcę zaprotestować przeciwko takim praktykom, nie mającym nic wspólnego z dobrymi obyczajami, ani realną oceną sytuacji. Klub Żużlowy Orzeł Łódź nie jest właścicielem stadionu, ani jego dysponentem. Mamy podpisaną umowę z Miejskim Ośrodkiem Sportu i Rekreacji w Łodzi na użytkowanie tego obiektu i umowa ta zabrania nam - jako klubowi - podnajmowania stadionu innym podmiotom. Mimo iż nikt nas o zdanie nie pytał, chciałbym poinformować, że Zarząd KŻ Orzeł nie zgodzi się na użyczenie stadionu przy ul.6 Sierpnia piłkarskiej drużynie ŁKS ani jakiejkolwiek innej. Nie chodzi o naszą złą wolę, bo życzymy ŁKS-owi szybkiego powrotu do piłkarskiej elity, ale o konieczność przeprowadzenia na naszym obiekcie remontów i modernizacji. List podpisał prezes Orła Janusz Ślączka.