Oświadczenie zarządu RKS Kolejarz RAWAG Rawicz w sprawie Alana Marcinkowskiego

Zdjęcie okładkowe artykułu:

Alan Marcinkowski na łamach naszego portalu wydał oświadczenie w sprawie jego startów w barwach Kolejarza RAWAG Rawicz w sezonie 2011. Zarząd tego klubu zabrał głos w całej sprawie.

"Rawicz, 19.03.2011 r.

W nawiązaniu do oświadczenia Alana Marcinkowskiego wyrażamy ubolewanie, że o podjęciu takiej a nie innej decyzji zawodnika dowiadujemy się poprzez strony internetowe.

Nie prawdą jest, że nie jesteśmy, a właściwie nie byliśmy zainteresowani osobą Alana Marcinkowskiego. Gdyby tak faktycznie było nie przeprowadzilibyśmy kilku rozmów z jego potencjalnymi, nowymi sponsorami. Podczas naszego spotkania poinformowaliśmy Alana Marcinkowskiego o niemożliwości spełnienia jego wymagań dotyczących przygotowania do sezonu. Jesteśmy klubem o małym budżecie i kwota rzędu kilkudziesięciu tysięcy złotych, wydana przed rozpoczęciem sezonu była i jest dla nas nie do przyjęcia. Chcielibyśmy również odnieść się do należności z sezonu 2010. Kwota, która była równowartością około 10% całej sumy z wynagrodzenia za ubiegły rok została wypłacona bezpośrednio po otrzymaniu od zawodnika faktur VAT. W związku z tym oświadczamy po raz kolejny, że w momencie przystąpienia do procesu licencyjnego nie byliśmy dłużnikiem pana Alana Marcinkowskiego.

Ze sportowym pozdrowieniem

Zarząd

RKS Kolejarz RAWAG Rawicz"

Komentarze (0)