SPR Wisła Płock wydała oświadczenie ws. Marina Sego

Zdjęcie okładkowe artykułu:

Zarząd SPR Wisła Płock wydał oficjalne oświadczenie w sprawie piątkowych wydarzeń na lotnisku w Jekaterynburgu. Do Rosji nie został wpuszczony chorwacki golkiper Marin Sego.

Oświadczenie SPR Wisła Płock:

"Zarząd spółki SPR Wisła Płock oświadcza, że ze swojej dołożył wszelkich niezbędnych starań, aby drużyna Orlen Wisły mogła dostać się na teren Rosji. W rosyjskiej ambasadzie w Polsce, oprócz wymaganych paszportów, zaproszeń, listy zawodników i ubezpieczenia, złożone zostały wnioski wizowe dla wszystkich zawodników. Na żądanie Konsulatu przedstawiliśmy oryginały zaproszeń dla Muhameda Toromanovicia i Marina Śego, po czym zostaliśmy poinformowani, że obywatele Chorwacji, Bośni i Serbii objęci są umowami bezwizowymi i podróżują tylko z paszportem i imiennym zaproszeniem. Jednocześnie anulowane zostały pieczęci w paszportach wspomnianych zawodników, a także Petara Nenadicia oraz Ivana Nikčevicia. Dalsze wydarzenia, jakie miały miejsce w Jekaterynburgu, są dla nas niezrozumiałe i absurdalne. Tym bardziej, że jeszcze dzisiaj dostaliśmy potwierdzenie z Konsulatu, że straże graniczne powinny przepuścić Marina Śego."

Przypomnijmy, że Marin Sego nie został wpuszczony do Rosji w związku z brakiem odpowiednich dokumentów. O całej sprawie szerzej pisaliśmy tutaj:

Komentarze (20)
Wisełka
1.12.2012
Odpowiedz
Niektórym to nawet jak dowód na piśmie przedstawisz to nie uwierzą. Wszyscy są znawcami od prawa międzynarodowego... To, że Chorwacja wprowadziła wizy dla Rosjan (bo wstępuje do Unii), nie ozna Czytaj całość
haketa GKW
1.12.2012
Odpowiedz
taka jest ta rosja ale i bez Sego sobie poradza:)
handeboll
Odpowiedz